Oct 22, 2020

Varmt och skönt med tilläggsisolering av vinden


Under hösten tilläggsisolerar ENIVA Isolerproffs 270 ”radhuslägenheter” för en bostadsrättsförening i Västerhaninge söder om Stockholm. Tilläggsisolering med lösull är snabb, effektiv och kan göras utan påverkan på trädgårdsmark eller störningar för grannar. Det behövs ingen lagerhantering eller deponi av spill på arbetsplatsen.

Så här går arbetet till när vi isolerar
Lösullen levereras på vår lastbil som ställs upp i anslutning till fastigheten och är försedd med isoleringsmaterial, sprutmaskin, slangar och övrig utrustning.

Rätt ventilation på vinden i kombination med isoleringsmaterialet är viktigt. Det löser vi genom takfotsventilation som bildar en luftspalt mellan isolering och tak. När takfotsventilationen sitter på plats så är det dags för själva isoleringsarbetet.

I det här fallet är materialet som används glasull som sprutas direkt över den befintliga isoleringen på vinden. Våra isolerproffs ser till att isoleringen täcker alla utrymmen och att den har jämn och avsedd tjocklek över hela ytan. Trots litet utrymmen så går det lätt och smidigt för teamet att arbeta.

Resultatet blir ett behagligt inomhusklimat året om och minskad energiförbrukning för föreningens medlemmar. Trots att det är många trånga utrymmen så går det lätt och smidigt för teamet att arbeta.Tillgängligheten för de boende i området påverkas minimalt och arbetet utförs utan något spill och behov av deponi.

Fördelar med tilläggsisolering
Tilläggsisolera vinden med lösull ger en bättre boendemiljö och är det bästa sättet att sänka uppvärmningskostnaderna i föreningens fastigheter. Vi på ENIVA Isolerproffs är certifierad enligt Behörig lösull och har i över 35 år isolerat och tilläggsisolerat vindar åt bostadsrättsföreningar, sjukhus, förvaltningar, fastigheter och husfabrikanter.

Lösullsisolering ger:

• Direkt sänkta uppvärmningskostnader.
• Behagligare lägenhetsklimat.
• Lägre energiförbrukning som ger mindre miljöbelastning.
• Mycket god ljudisolering.
• Snabbast återbetalningtid av olika energisparåtgärder.
• Fortsatt besparing år efter år efter år.

Kontakta ENIVA Isolerproffs så ser vi över hela isoleringsläget och bedömer eventuellt behov av åtgärder. Tillsammans med er gör vi en kostnadsfri isoleringsbesiktning av fastighetens vindsisolering, bedömer behovet av åtgärder och upprättar en besparingskalkyl.

Tel 020 – 25 29 00
www.isolerproffs.se

 • Nov 27, 2020

  ROCKWOOL återvinner isolering från Skaraborgs Sjukhus

  Stream 18 000 kvadratmeter takisolering från ROCKWOOL installeras just nu på nya delarna av Skaraborgs sjukhus i Skövde. För att minska mängden avfall till deponi återvinner projektet ROCKWOOL stenullsisolering.
  12
 • Nov 27, 2020

  Störningar

  Nyheter I det här avsnittet redogör Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Stockholm, för vad en störning är och vad som gäller juridiskt vid en störning. Intervjuar gör Johan Flodin, bostadsrättsansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  18
 • Nov 27, 2020

  Våld i nära relationer – så kan fastighetspersonal och grannar hjälpa

  Nyheter Våld i nära relationer är ett globalt samhällsproblem som har fördjupats i samband med coronapandemin. När mer tid tillbringas hemma är risken stor att vardagen förvärras för dem som utsätts för våld av närstående. Isolering medför mer tid tillsammans med sin våldsutövare och färre möjligheter att söka hjälp. Fastighetspersonal och grannar kan spela en viktig roll i dessa människor liv.
  243
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Undvik kostsamma konflikter i bostadsrättsföreningen

  Vem ansvarar för golvbrunnen och vem för stammarna? Hur påverkar det renoveringar i enskilda lägenheter, stambyten och eventuella vattenläckor? Det är frågor som Säker Vatten dagligen svarar oroliga bostadsrättsföreningar.
  16
 • Lagar & Regler

  Vad gäller vid uthyrning i andra hand?

  Förr eller senare kommer frågan upp i alla bostadsrättsföreningar, stora som små. Någon av medlemmarna vill hyra ut sin bostad i andra hand.
  1218

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2361
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3097
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  1988