Sep 13, 2021

Brandsläckare som är lätta att hantera behöver inte vara fula


112Brand har lanserat en unik produkt för alla svenska hem, en liten men effektiv brandsläckare som är lätt att hantera. Och utan den är en röd brandsläckare som förstör stilen och vad du har av vackert design i hemmet, eftersom den kommer i ett högkvalitativt textilfodral i flera färger med dragkedja, läderrem och mässingsring för upphängning.

En brandsläckare som kan stå i köket, i barnrummet, hänga på en krok, vara vid grillen eller något helt annat. Och det testas för att släcka upp till 15 liter fett eller stekolja, samt textilier, bränsle, el upp till 1000 V, och kan användas på människor och mycket mer.

Varje hem ska ha en brandsläckare som kan släcka en fet eld, och alla butiker som arbetar med design, kök och möbler bör sälja den till sina kunder.

En brandsläckare med A - B räcker inte i hemmet, eftersom den inte kan släcka en fritös.

En unik vätska som uppfyller höga krav

112Brand är i samarbete med 4Fire International en av få leverantörer i världen som levererar en unik vätska till brandsläckningssystem inom motorsport, där höga krav ställs på säkerhet för såväl föraren som bilen. Det kommer att finnas fler hybrid- och elektriska system på vägarna och på banan. Därför måste alla tänka på ökad säkerhet.

Smart och enkel lösning

Samma vätska som används inom motorsporten finns i vår brandsläckare. Brandsläckaren finns i tre olika storlekar; 400 milliliter, 2 liter och 6 liter. Den lilla brandsläckaren levereras i en neoprenväska, vilket gör den lätt att placera under förarsätet. Om du skulle vara med om en olycka som leder till brand i kupén, men inte kan komma ut ur bilen, har du därmed brandsläckaren inom räckhåll.

Pengar och tid att spara

Varje år rapporteras mellan 6-7000 bilbränder till svenska försäkringsbolag och skadorna till följd av dessa bränder hade många gånger kunnat reducerats om en brandsläckare funnits i bilen. Så i en värld där vi spenderar hundratusentals kronor på bilar är en brandsläckare för några hundra kronor en billig försäkring.

Hög kylningseffekt utan följdskador

Våra brandsläckare kan användas för att släcka bränder i alla fasta material, bränslen och frityrolja/fetter. Den egenutvecklade släckvätskan har en hög kylningseffekt, släcker elektronikbränder (upp till 1000 volt) och har visat sig vara väldigt effektiv på batterier. Till skillnad från pulversläckare uppstår inga följdskador på vare sig elektronik, motordelar eller andra känsliga ytor. Alla våra brandsläckartyper har testats vid MPA Dresden i Tyskland - en av de största testanläggningarna i Europa.

Brandsläckare i internationell motorsport

Vi är godkända i USA som leverantör av brandsläckare för amerikansk motorsport. Och det är faktiskt lite av en prestation, som just nu endast 4-5 leverantörer världen över är godkända för den amerikanska marknaden. Detta beror på de höga kraven de har för en släckvätska, och här är 4Fire International en av få godkända produkter.

Produktserien består av följande:

 • 112 Brandsläckare – 400 ml
 • Brandsläckare – 2 liter
 • Brandsläckare – 6 liter


Brandsläckare kan köpas på www.112brand.se

Text: 112 Brand

https://112brand.se/

 • Sep 27, 2021

  Projekt för ökad kännedom om ventilation

  Nyheter Vecka 37 startade en stor rikstäckande kampanj med namn Hur andas ditt hus? Det är branschorganisationen Svensk Ventilation som driver kampanjen i syfte att utbilda Sveriges befolkning om ventilation och vikten av ett bra inomhusklimat. Håll utkik efter kampanjens dekaler, de syns gärna i samband med en uteluftsgaller eller ett luftdon. Kampanjen sker främst digitalt men också fysiskt. Alla medlemmar som vill kan vara med och bidra till ökad kunskap.
  4
 • Sep 27, 2021

  (Nästan) allt du behöver veta om garage- och parkeringsplatser!

  Nyheter Tillgång till en garage- eller parkeringsplats är för många ett måste när de letar nytt boende. Frågor och funderingar kring garage- och parkeringsplatser är därför återkommande i en bostadsrättsförening. Vanliga frågor är hur tilldelningen av dessa platser fungerar och hur lång uppsägningstiden är. Gäller samma regler för garageplatser inomhus som för parkeringsplatser utomhus?
  5
 • Sep 27, 2021

  Vi kan bygga klimatneutralt redan i dag!

  Nyheter Framtidens hållbara bostadsbyggande är redan här, och det doftar trä. En ny rapport framtagen av Träcentrum Norr, TCN, visar att byggbranschen kan nå de högt ställda miljömålen genom att bygga med trä och därmed binda mer koldioxid. – Tack vare kolinbindningen i hus byggda med trästomme kan vi nå klimatneutralt bostadsbyggande redan i dag, säger Annica Lindbäck, hållbarhetsansvarig, Lindbäcks.
  7
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  150
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  307
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1054

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3425
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4422
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2451
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2161