Jun 7, 2021

Momentum och Akribi lanserar helhetslösning för fastighetsbolag


Momentum och Akribi samarbetar kring ny paketering och integration mellan fastighets- och ekonomisystemet. Med hjälp av öppna API:er kan man erbjuda en helhetslösning som gör det enkelt för kunder att få ut det mesta av båda systemen, utan att behöva fundera på tekniken.

En gemensam koppling mellan systemen och leverantörer som har ett nära samarbete skapar en extra trygghet för kunden. Risken är annars att man blir beroende av en tredje part, som utvecklat en integration men inte står för underhållet.

– Styrkan i vårt samarbete ligger i att vi är två leverantörer som ligger nära kunden och lyssnar på deras behov, säger Gustav Bouvin, affärsområdeschef på Momentum. Genom att vi båda erbjuder standardsystem med öppna API:er är det enkelt att skicka information mellan systemen och automatisera många tidskrävande processer. Vi tar ansvaret för att allt fungerar, så kunden slipper tänka på det.

Ett fastighetsbolag som använder Momentum och Akribi är Östhammarshem.

– Vi valde Akribi och Momentum för att de erbjöd precis det vi var ute efter, lättanvända system med stora möjligheter till automatisering, säger Jessica Eliardsson, vd på Östhammarshem. Tidigare har vi lagt enormt mycket tid på manuella uppgifter. Nu räknar vi med att vår ekonomiadministratör kommer att spara 25-30 procent arbetstid bara genom automatiserad hyresavisering med mera.

Många kunder efterfrågar ekonomisystem och fastighetssystem som pratar samma språk och som gemensamt hanterar fastighetsbolagens mest vitala processer.

– Det här är ett samarbete som i första hand är bra för våra gemensamma kunder i fastighetsbranschen, säger Carl Gustav Sturesson, sälj- och marknadschef på Akribi. Här blir ett plus ett verkligen tre, och vi ser fram emot ett fortsatt nära och fördjupat samarbete där vi tillsammans har kundernas bästa för ögonen. 

Text: Momentum

https://www.momentum-industrial.com/

https://akribi.se/

 • Jun 17, 2021

  Vinnande idé med virtuell visning

  Nyheter När Demir Drocic tog examen som byggnadsingenjör i Norrköping 2020 var fastighetsbranschen mitt i en djup kris p.g.a. pandemin. Demir hade dock specialiserat sig inom visualisering, 3D och samhällsbyggnad vilket skulle visa sig vara en lyckoträff.
  21
 • Jun 16, 2021

  ”Bygg ditt eget tjänstepaket inom fastighetsförvaltning” lanseras på riksbyggen.se

  Nyheter Nu lanseras en digital tjänst på riksbyggen.se som möjliggör för bostadsrättsföreningar och kommersiella fastighetsägare att på ett enkelt sätt skräddarsy en förfrågan på ett eget förvaltningspaket alternativt välja mellan tre färdiga tjänstepaket. De tre paketen är ”Vi fixar allt”, ”Vi fixar grunderna” och ”Gör mycket själv”. Den digitala tjänsten gör det också enklare att välja förvaltningstjänster ur ett hållbarhetsperspektiv genom gröna symboler.
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  708

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3128
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4006
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2300
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1921