Sep 11, 2021

Så hittar du ditt drömhem


Höst innebär nystart för många och jakten på drömhemmet är troligen i full gång. Men hur ska man göra för att verkligen hitta rätt? Våra mäklare har listat vad du bör tänka på för att lättare hitta drömbostaden.

Skriv en lista med vad som är viktigt för dig

Genom att lista egenskaper i ditt kommande boende blir det mycket tydligare exakt vad du är ute efter. Finns det något du kan kompromissa bort om det står mellan badkar och öppen planlösning? Skriv listan i prioritetsordning för att underlätta för dig själv.

Skapa en bevakning

Skapa en bevakning hos din lokala mäklare. Du kan registrera dig här så får du ett mail från oss när det dyker upp en bostad som stämmer in på dina önskemål. Det bästa med att bevaka bostäder direkt hos din mäklare är att du får reda på objekten före de når den publika marknaden.

Dina ekonomiska förutsättningar

För att komma steget närmare ditt drömboende behöver du veta vad du har att röra dig med ekonomiskt. Ta därför hjälp av en mäklare och få en fri värdering på din nuvarande bostad. Vi hjälper dig gärna med det och det är helt kostnadsfritt. Du behöver bara registrera dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Färdigt lånelöfte

Se till att du har finanserna klara med din bank innan du ger dig in i budgivningen. Se också till att uppdatera banken när du hittat ett boende du är intresserad av så att lånelöftet gäller för just den bostaden. Vår samarbetspartner S&P Bolån hjälper dig gärna, besök denna sida om du vill ha hjälp.

Gå på mycket visningar

Genom att se och uppleva olika bostäder och områden får du en bättre känsla över vad du är ute efter. Ett område som verkade bra först, kanske inte alls känns lika bra i magen väl på plats. Så se till att gå på många visningar för att bilda dig en bättre uppfattning om var och hur du vill bo. Lär känna området ordentligt och föreställ dig hur det skulle vara att bo där.

Lycka till i jakten på ditt drömhem!

Text: Erik Olsson Mäklare

https://www.erikolsson.se/

 • Sep 27, 2021

  Projekt för ökad kännedom om ventilation

  Nyheter Vecka 37 startade en stor rikstäckande kampanj med namn Hur andas ditt hus? Det är branschorganisationen Svensk Ventilation som driver kampanjen i syfte att utbilda Sveriges befolkning om ventilation och vikten av ett bra inomhusklimat. Håll utkik efter kampanjens dekaler, de syns gärna i samband med en uteluftsgaller eller ett luftdon. Kampanjen sker främst digitalt men också fysiskt. Alla medlemmar som vill kan vara med och bidra till ökad kunskap.
  4
 • Sep 27, 2021

  (Nästan) allt du behöver veta om garage- och parkeringsplatser!

  Nyheter Tillgång till en garage- eller parkeringsplats är för många ett måste när de letar nytt boende. Frågor och funderingar kring garage- och parkeringsplatser är därför återkommande i en bostadsrättsförening. Vanliga frågor är hur tilldelningen av dessa platser fungerar och hur lång uppsägningstiden är. Gäller samma regler för garageplatser inomhus som för parkeringsplatser utomhus?
  5
 • Sep 27, 2021

  Vi kan bygga klimatneutralt redan i dag!

  Nyheter Framtidens hållbara bostadsbyggande är redan här, och det doftar trä. En ny rapport framtagen av Träcentrum Norr, TCN, visar att byggbranschen kan nå de högt ställda miljömålen genom att bygga med trä och därmed binda mer koldioxid. – Tack vare kolinbindningen i hus byggda med trästomme kan vi nå klimatneutralt bostadsbyggande redan i dag, säger Annica Lindbäck, hållbarhetsansvarig, Lindbäcks.
  4
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  150
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  307
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1053

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3424
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4422
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2450
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2161