Apr 27, 2022

Så ökar du värdet på din förening med hjälp av en hållbarhetsplan


Med hjälp av en hållbarhetsplan kan din bostadsrättsförening bli mer hållbar och öka i värde.

I 2030 års Agenda av FN:s globala hållbarhetsmål finns 17 utvecklingsmål. Dessa mål kan låta enkla och självklara men vi är fortfarande långt ifrån att uppnå dem.

I nedanstående punkter hittar du några av målen:

 • billig och ren energi
 • industri-innovation-infrastruktur
 • hållbara städer och samhälle
 • hållbar konsumtion och produktion
 • klimatåtgärder

Läs mer om Agenda 2030 här

Bostadsrättsföreningar kan bidra till FN:s globala hållbarhetsmål genom att ha en strategi för sin miljömässiga, sociala och ekonomiska hållbarhet.

Vilka fördelar får en bostadsrättsförening som har en hållbarhetsplan?

 • Mer attraktiv fastighet
 • Ökat försäljningsvärde
 • Enklare uppföljning av hållbara mål
 • Sänkt energiförbrukning samt möjlighet till en bättre avfallshantering och mycket mer

Vad är en hållbarhetsplan?

Hållbarhetsplanen är i grunden underhållsplanen med inbyggd hållbarhetsinformation. Det vill säga att det är en schemaläggning av bostadsrättsföreningens beslutade underhållsarbeten. Utifrån dess långsiktiga krav där vissa parametrar gällande hållbarhet tas på största allvar. Syftet är att på bästa sätt utföra allt arbete som ska utföras enligt underhållsplanen ur miljömässig, ekonomisk och social synvinkel.

Vi på AFRY bidrar gärna till er bostadsrättsförenings resa mot hållbarhet. Vi tar fram en hållbarhetsplan som starkt kommer bidra till er förenings ökade värde.

Tillsammans skapar vi en hållbar, ekonomisk och trivsam bostadsrättsförening även på lång sikt.

Du kan kontakta någon av våra representanter:

Sofia Sideri: sofia.sideri@afry.com; 072 203 2820

Angela Ruiz Lazaro: angela.ruizlazaro@afry.com; 072 151 8853

Conny Hamberg: conny.hamberg@afry.com; 072 058 2660

 

eller besök vår hemsida: www.afry.com

Text: Afry

 • May 17, 2022

  Nya utmaningar för elbilsägarna

  Nyheter Försäljningen av elbilar har rivstartat 2022. Första kvartalet registrerades fler nya elbilar, än under samma period något tidigare år, visar färsk statistik från Trafikanalys som Garageportexperten har sammanställt.
  6
 • May 15, 2022

  Stigande räntor – fem tips till bostadsrättsföreningar

  Nyheter Hur påverkas bostadsrättsföreningar när räntorna stiger, och hur ska styrelser agera på en turbulent räntemarknad? HSB Stockholms finansspecialist Fredrik Näverfelt ger fem goda råd när oron ökar.
  23
 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  12
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  202
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  303
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1850

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  132
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  143
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4156
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5458
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2728