Apr 6, 2021

Vedum listar: Här är badrumstrenderna 2021


Vedum spanar på badrumstrender för 2021. I fokus står ett möblerat rum för egentid, avkoppling och reflektion – med praktisk förvaring och naturliga material. Bland Vedums badrumsnyheter för 2021 syns en tydlig röd tråd, där det ombonade och möblerade tar plats.

Badrummet. Ett rum som har gått från ett anonymt och praktiskt inslag i hemmet, till att bli en plats för återhämtning och avslappning. Allt fler eftersöker en möblerad känsla och handplockade, smarta detaljer. När vi tidigare i år lanserade en uppdatering av den prisbelönta badrumsserien Mezzo låg fokus på just den inredda känslan, att ge serien en efterlängtad inramning som gör möbeln till något mer än en vanlig badrumsinredning.

   – Det känns nästan lite snävt att kalla badrum för badrum. Rummet har fått en så viktig roll i den moderna människans liv. Det är här vi tar hand om oss, avslutar dagen med en vårdande rutin eller tar ett avslappnande bad. Många av våra kunder vittnar om att badrummet har blivit så mycket mer – ett rum för kontemplation och återhämtning, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum.

När badrummet spelar allt större roll i våra liv ökar också behovet av praktiska lösningar. Väggskåp som erbjuder massor av smart förvaring, och öppna, inspirerande vägghyllor som både påminner oss om våra favoriter i badrumsskåpet, men ger oss också möjlighet att inreda vackert. Därtill tar speglarna allt större plats. I nya former, och med skräddarsydd belysning, blir speglarna en detalj som höjer känslan i hela rummet. Nyheten Grann, den kvadratiska spegeln med mjuka, rundade hörn är Vedums svar på trenden.

Att badrummet idag är synonymt med avkoppling är något som Vedums samarbetspartner, Trend-Stefan håller med om:
   – 2020 blev året när vi såg nya funktioner av våra hem. Köket blev arbetsplats, vardagsrummet blev en digital cocktailsalong över Zoom och hallen ett litet postkontor. Vi ser också att badrummet verkligen har kommit att bli en plats för återhämtning och njutning! Den tydligaste trenden för badrummet just nu är det fristående badkaret, vilket verkligen visar att vi söker efter en stunds lugn och ro. Och det märks i våra sökfält! Sökningar på fristående badkar på Pinterest har ökat med 145% under 2020. Idag är själva ritualen så viktig, att vi vill göra den i en avslappnande miljö, konstaterar trendspanaren Stefan Nilsson.

Fem snabba trender i badrummet 2021:

Möblera mera
Vi vill skapa utrymme för reflektion, och gärna kunna slå oss ner en stund och reflektera över dagen i lugn och ro.

Förvaring uppåt väggarna
Vägghyllor och öppen förvaring är en ny favorit i badrummet. Vi vill få plats med allt från handplockade detaljer till favoritkrämen.

Ta i sten
Matta, stenlika material dominerar i badrummet i år. Förutom att de är enkla att rengöra och möter upp nya behov av god hygien, så är de dessutom vackra och skänker en fridfull känsla. Välj heltäckande tvättställ i svepande former eller ovanpåliggande och seminedfällda tvättställ med topplatta för att skapa en skön känsla i badrummet.

Möbelkänsla – ja tack
Allt fler eftersöker mer möbelkänsla i badrummet. Detaljerna som gör skillnad är inramning och ben som skapar en ombonad känsla. Gärna badrumsinredning och detaljer som går ton i ton med rummets kulörer.

Återhämtning är A och O
Badrummet har blivit den plats i hemmet dit många söker sig för att ha en stunds egentid, ta hand om sig och vårda både det inre och det yttre. Därför ser vi allt fler lugnande detaljer i badrummet, allt från mjuka, naturliga material till små ljuskällor och doftpinnar.

Text: Vedum

www.vedum.se

 • May 16, 2021

  107 meter muralmålning till Haninge

  Nyheter Spännande djur och färgglad grönska sätter färg på tillvaron intill Wallenstams nybyggnation Parkstråket vid Örnens väg i Haninge. Där monteras en 107 meter lång muralmålning på ett byggplank för att bidra till en trevlig utsikt för de nyinflyttade. Det är Kollektivet Livet som står bakom muralmålningen som är 107 meter lång och väger nästan tre ton.
  17
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  510

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2961
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3859
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2254
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1836