Sep 15, 2021

Vi har upptäckt slitage på vår fasad och det förekommer även sprickor, är det dags för en renovering?


Fasaden bör ses över med jämna mellanrum, skador och sprickor bör kontrolleras. Upptäcker man skador på fasaden bör man åtgärda det så snart som möjligt, eller ta in en expert som gör en bedömning.

Skjuter man på en fasadrenovering kan det uppstå allvarliga konsekvenser för både de boende och huset. Lösa delar kan ramla ner och skada folk, sättningsskador kan uppstå, och fukt och röta kan sprida sig i konstruktionen. Om skadorna inte åtgärdas i tid, kan det leda till större problem som fukt och röta i isoleringen inne i väggarna.

Fasadrenovering är ett begrepp som omfattar en rad olika arbeten som utförs på flera olika typer av fasader med olika material som tegel, betong, trä och puts.

En fasadrenovering kan vara mer eller mindre omfattande och kostsam beroende fasadens skick, vilken typ av fasad det gäller, om byggnadsställning är nödvändigt och vilka specifika behov föreningen har.

I ett första skede skulle jag rekommendera er att ta in en expert för att göra en statusbesiktning på er fasad. Om det bara är delar av fasaden som har slitage kan det räcka med att endast reparerar de skadade delarna av fasaden. I vissa fall räcker det att man målar det renoverade partiet, men allt som oftast måste hela fasaden målas om för ett enhetligt uttryck. Detta gäller både för putsade fasader, tegelfasader och träbyggnader.

SBC erbjuder alla tjänster en bostadsrättsförening behöver bl.a. kunniga projektledare som vant tar hand om rådgivning och alla sorters frågeställningar inför små som stora renoveringar och byggprojekt.

Tveka inte att kontakta oss. Läs mer på sbc.se.

 

Med vänliga hälsningar

Caroline Kowalska Skogsberg

Projektledare

08-775 72 42 | caroline.skogsberg@sbc.se

SBC
 • May 17, 2022

  Nya utmaningar för elbilsägarna

  Nyheter Försäljningen av elbilar har rivstartat 2022. Första kvartalet registrerades fler nya elbilar, än under samma period något tidigare år, visar färsk statistik från Trafikanalys som Garageportexperten har sammanställt.
  6
 • May 15, 2022

  Stigande räntor – fem tips till bostadsrättsföreningar

  Nyheter Hur påverkas bostadsrättsföreningar när räntorna stiger, och hur ska styrelser agera på en turbulent räntemarknad? HSB Stockholms finansspecialist Fredrik Näverfelt ger fem goda råd när oron ökar.
  23
 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  12
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  202
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  303
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1850

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  132
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  142
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4156
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5458
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2728