Mar 19, 2021

Webbinarium för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare 24 mars


Energieffektivisera rätt och gör fastigheten till en spargris.

Genom att se över fastighetens klimatskal och tilläggsisolera vinden skapar du hållbara och energieffektiva fastigheter med sänkta uppvärmningskostnader, ökad boendekomfort och positiva miljöeffekter.

Tilläggsisolering av vinden är den bästa och effektivaste åtgärden i klimatskalet. Förutom stora miljövinster genom minskad uppvärmning och positiva effekter för de boende så kan du göra fastigheten till en riktig spargris och en investering för framtiden som ger utdelning år efter år.

Investeringen har enligt ENIVAs erfarenhet en normal återbetalningstid på 5-8 år och ger i snitt cirka 15% ränta på investerat kapital.

Anmäl dig till det kostnadsfria webbinariumet för Bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och förvaltare.

Datum: 24 mars kl 16.00 – 16.45
Plattform: Vi använder Zoom och deltagarlänk erhålls vid anmälan.
Deltagare: Lämplig för t ex förvaltare, fastighetsbolag och styrelse i bostadsrättsförening. 
Föreläsare
: Mattias Bennarp, tekniskt ansvarig ENIVA Isolerproffs.

Ur innehållet:

 • Energieffektivisera fastigheten smart och börja i rätt ände.
 • Positiva effekter med tilläggsisolering av vinden.
 • Så blir fastigheten en spargris och en investering för framtiden som ger utdelning år efter år.
 • Börja med en kostnadsfri isoleringsbesiktning.
 • Snabb och effektiv entreprenad med hållbara isoleringsmaterial.
 • Frågor & svar

Begränsat deltagarantal.

ENIVA Isolerproffs har i över 35 år isolerat och tilläggsisolerat vindar åt bostadsrättsföreningar, sjukhus, förvaltningar, fastigheter och husfabrikanter. Vi är certifierade och kvalitetskontrollerade lösullsinstallatörer enligt systemet – ”Behörig Lösull”

Klica här för att läsa mer och anmäla dig: https://www.isolerproffs.se/isoleringsfakta/webbinarium-brf-fastighetsagare/

 • Sep 25, 2021

  Vinterså i plastlådor och få mängder av tåliga plantor till våren

  Nyheter Att vinterså blommor, grönsaker och kryddor i genomskinliga plastlådor som får stå utomhus över vintern är inte bara platsbesparande och bekvämt, det ger även starkare växter som tål en frostknäpp eller två. Följ Plantagens steg för steg-guide och haka på trenden med vintersådder redan i vinter.
  8
 • Sep 24, 2021

  Quiz: Vad vet du om översvämningar?

  Nyheter I brf-quizet denna vecka får du testa om du har koll på översvämningar.
  16
 • Sep 23, 2021

  Hållbar design motverkar stress

  Nyheter Maria Östensson är en prisbelönt designer som är övertygad om att det finns en koppling mellan design och psykisk hälsa. Hon menar att många sjukskrivningar p.g.a. stress skulle kunna byggas bort om vi blev bättre på att skapa miljöer som människor trivs och mår bra i.
  90
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  148
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  306
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1053

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3424
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4420
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2450
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2160